Marketplace Πως λειτουργεί

Marketplace – Πως λειτουργεί: Εάν θέλετε να επεκτείνετε την επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου σας, η συνεργασία με ένα Multi-Vendor Marketplace είναι το επόμενο βήμα  που πρέπει να  θα συμπεριλάβετε στη στρατηγική σας.

Οι αγορές Marketplace αποτελούν μια εκπληκτική ευκαιρία για επιχειρήσεις σε διάφορους τομείς. Τα   αποτελέσματα της έρευνας από την iBe, την πανευρωπαϊκή συμβουλευτική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, λένε ότι επί του παρόντος οι μισές (50%) των διαδικτυακών λιανικών πωλήσεων πραγματοποιούνται μέσω καναλιών αγοράς παγκοσμίως (MARKETPLACE).  Η ίδια έρευνα επίσης  προβλέπει  ότι οι πωλήσεις που προέρχονται από αγορές μέσω marketplace είναι πιθανό να υπερβούν τα 7 τρισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια (σε σύγκριση με τα 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια σήμερα), κάτι που οδηγεί  σε  μια νέα εποχή όσον αφορά  το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Marketplace - Πως λειτουργεί-marketplace-ελλάδα-online-αγορες-πωλήσεις-eshops.gr-προιόντα

Marketplace – Πως λειτουργεί-marketplace-ελλάδα-online-αγορες-πωλήσεις-eshops.gr-προιόντα

Αυτή η άνοδος οφείλεται σε ότι όλο και περισσότερες εταιρείες  υιοθετούν    τις  marketplace πλατφόρμες   για να αυξήσουν το φάσμα των προϊόντων τους, να επιταχύνουν τη διασυνοριακή επέκταση και να βελτιώσουν την εφοδιαστική αλυσίδα, και να μειώσουν  το λειτουργικό κόστος.

Ωστόσο, για να λειτουργήσετε αποτελεσματικά μια αγορά χρειάζεστε μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου πολλαπλών προμηθευτών που έχει σχεδιαστεί ετσι ώστε να έχει τον πλήρη έλεγχο της σχέσης προμηθευτή διαχείρισης, καθώς αυτό αποτελεί   το κλειδί για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου της αγοράς.

Σε αυτό το άρθρο  θα εξετάσουμε τις πιο βασικές δυνατότητες που πρέπει να έχει μια marketplace πλατφόρμα και θα δώσουμε μια σύντομη ανασκόπηση των κορυφαίων δημοφιλών marketplace πλατφορμών .

 

Τα βασικά χαρακτηριστικά ενός μιας πλατφόρμας  Online Marketplace

Η επιλογή της σωστής πλατφόρμας  marketplace ξεκινά με τον καθορισμό των βασικών χαρακτηριστικών που απαιτεί το επιχειρηματικό σας μοντέλο από το σενάριο (business plan ή στρατηγική). Και παρόλο που μπορεί να υπάρχουν πληθώρα   διαφορετικών επιχειρηματικών αναγκών και λειτουργικότητας της marketplace πλατφόρμας ,για την εξυπηρέτησή τους, ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι οι δυνατότητες του σεναρίου (της πλατφόρμας)  πρέπει να μπορούν να εξυπηρετήσουν τα διάφορα σενάρια (τις διάφορες ανάγκες) ενός συστήματος σχέσης διαχειριστή-προμηθευτή και προμηθευτή-πελάτη. Έτσι, παρακάτω παραθέτουμε μη διαπραγματεύσιμες δυνατότητες για αναζήτηση, ενώ επιλέγουμε μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου πολλαπλών πωλητών.

 

Marketplace – Πως λειτουργεί : Χαρακτηριστικά ιστότοπου πολλαπλών προμηθευτών από την προοπτική των προμηθευτών

Εύκολη εγγραφή / καταχώριση για τα συνεργαζόμενα καταστήματα. Οι τρίτοι προμηθευτές πρέπει να είναι σε θέση να εγγραφούν εύκολα και να δημιουργήσουν τις δικές τους καταχωρίσεις προϊόντων. Εάν είναι δύσκολο για τους προμηθευτές να «ανεβάζουν» τα προϊόντα, θα πάνε κάπου αλλού. Χρειάζονται επίσης τη δική τους σελίδα προφίλ για να κάνουν  μια παρουσίαση της εταιρεία τους και τα προϊόντα τους.  (αντι. παρουσιάσουν (αυτές τις λίστες)

Ξεχωριστό μίνι κατάστημα για κάθε προμηθευτή και μεμονωμένο πάνελ διαχειριστή. Κάθε πωλητής θα πρέπει να διαθέτει ένα “mini eshop κατάστημα”  μέσα στην marketplace πλατφόρμα. (αντι καταστημα  μικροκυμάτων ακριβώς μέσα στην αγορά σας.) Τα mini eshops καταστήματα  (αντι μικροϋπολογιστών)  περιέχουν: περιγραφή εταιρείας, λογότυπο, προϊόντα, φίλτρο προϊόντων για είδη πωλητή. Η διεύθυνση URL μικροκαταστημάτων περιέχει το όνομα της εταιρείας πωλητή που οι προμηθευτές μπορούν να προωθήσουν ως ξεχωριστό κατάστημα και να προσελκύσουν πελάτες στην marketplace πλατφόρμα σας.

Marketplace – Πως λειτουργεί :

Κάθε προμηθευτής θα πρέπει επίσης να διαθέτει ξεχωριστό πλαίσιο διαχείρισης. Αυτό  επιτρέπει στους προμηθευτές σας να διαχειρίζονται τις δικές τους ρυθμίσεις καταστήματος, τα δικά τους προϊόντα και να προσθέτουν διαχειριστές προμηθευτών με διαφορετικά επίπεδα πρόσβασης στον πίνακα διαχείρισης.

Γλωσσικές μεταφράσεις. Η πλατφόρμα θα πρέπει να περιλαμβάνει μεταφράσεις σε άλλες γλώσσες για την προσέλκυση διεθνών προμηθευτών.

Τοποθεσίες προμηθευτή. Η πλατφόρμα marketplace πρέπει να επιτρέπει στους προμηθευτές σας να ορίσουν τις τοποθεσίες τους, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν περισσότερες παραγγελίες από τοπικούς πελάτες.

Υπολογισμοί σε πραγματικό χρόνο και μη αυτόματη αποστολή. Η προεπιλεγμένη λειτουργικότητα cms πολλαπλών προμηθευτών θα πρέπει να επιτρέπει στους προμηθευτές να χρησιμοποιούν παγκοσμίως γνωστές μεθόδους αποστολής (συμπεριλαμβανομένων DHL, UPS, USPS, FedEx) για υπολογισμούς αποστολής σε πραγματικό χρόνο, καθώς και να ορίζουν τις δικές τους μεθόδους μη αυτόματης αποστολής.

Διαφορετικά προϊόντα προμηθευτή σε ένα καλάθι. Όταν ένας πελάτης τοποθετεί όλα τα επιλεγμένα προϊόντα από διάφορους προμηθευτές σε ένα καλάθι αγορών, η παραγγελία θα πρέπει να διαιρείται αυτόματα σε πολλές παραγγελίες με κάθε προμηθευτή να παρέχει τα αγορασμένα αντικείμενα ξεχωριστά, ενώ ο πελάτης πληρώνει μόνο μία φορά ως μία  συνολική παραγγελία. (να γίνει αναφορα και για τα συνολικά μεταφορικά?)

Σχόλια και κριτικές προιόντων. Το σενάριο πολλαπλών προμηθευτών θα πρέπει να προσφέρει το σύστημα ανατροφοδότησης και αξιολόγησης με διαδραστική βαθμολογία με αστέρια. Οι πελάτες μπορούν να σχολιάσουν και να αξιολογήσουν προμηθευτές, προϊόντα, κατηγορίες και παραγγελίες.

Πρόγραμμα πίστης. Οι πελάτες θα ενθαρρύνονται να αγοράζουν περισσότερα και να ψωνίζουν τακτικά με ένα ενσωματωμένο σύστημα “Πόντοι επιβράβευσης” που επιτρέπει στους πελάτες να κερδίζουν και να ξοδεύουν πόντους για αγορές.

Υπόλοιπο λογαριασμού προμηθευτή, αναφορές πωλήσεων και στατιστικά στοιχεία. Οι πωλητές θα πρέπει να μπορούν να βλέπουν λεπτομερή στατιστικά στοιχεία για τις πωλήσεις τους στην marketplace πλατφόρμα. Εκτός αυτού, οι προμηθευτές πρέπει να μπορούν να βλέπουν  το υπόλοιπο του λογαριασμού τους για να πακολουθούν όλες τις πληρωμές και τις προμήθειες που λαμβάνονται από τον διαχειριστή του καταστήματος. Οι πωλητές μπορούν επίσης να ελέγξουν τα στατιστικά στοιχεία εσόδων και δαπανών: σύνολο και ανά περίοδο.

Λειτουργίες ιστότοπου πολλαπλών προμηθευτών από την προοπτική των διαχειριστών

Πολλαπλά επίπεδα διοικητικής πρόσβασης. Εκτός από την πρόσβαση του βασικού διαχειριστή , πρέπει να είστε σε θέση να εγγράψετε υπαλλήλους και να ορίσετε διαφορετικά επίπεδα πρόσβασης στον πίνακα διαχείρισης.

Διαμορφώσιμα σχέδια προμηθευτών. Χρειάζεστε λειτουργικότητα για να δημιουργήσετε προγράμματα συνδρομής για προμηθευτές με διαφορετικούς όρους και περιορισμούς.

Πρώτα απ ‘όλα, εκτός από τις προμήθειες, θα σας επιτρέπει να λαμβάνετε μηνιαία αμοιβή από προμηθευτές για πώληση στην αγορά σας.

Δεύτερον, με τα σχέδια προμηθευτών, οι προμήθειες είναι προκαθορισμένες για κάθε πρόγραμμα και ένας νέος προμηθευτής επιλέγει απλώς την πιο κατάλληλη επιλογή. Η λειτουργικότητα προγραμματιστή προμηθευτή θα σας σώσει από προβλήματα με τον καθορισμό προμηθειών για προμηθευτές

υπολογισμός 2022,2023, Marketplace - Πως λειτουργεί. Online αγορές και πωλήσεις στην Ελλάδα, Έκπτωση υπολογισμός 2024,2025,

υπολογισμός 2022,2023, Marketplace - Πως λειτουργεί. Online αγορές και πωλήσεις στην Ελλάδα,Έκπτωση υπολογισμός 2024,2025,

υπολογισμός 2022,2023, Marketplace - Πως λειτουργεί. Online αγορές και πωλήσεις στην Ελλάδα. Οι αγορές Marketplace. Προώθηση eshop-επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου Χονδρική υπολογισμός 2024,2025,

Close My Cart
Close Wishlist
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories